ˆ

Rejestr zmian

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Rozbudowa i przebudowa stołówki oraz zaplecza kuchennego w budynku Sportowiec

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.
Informacja ogłoszona dnia 2023-10-17 12:19:48 przez Magdalena Modzelewska

Akapit nr - brak tytułu

W dniu 22 września br. odbyło się podpisanie umowy na realizacje zadania pod nazwą „Rozbudowa i przebudowa stołówki oraz zaplecza kuchennego w budynku Sportowiec". Ze strony wykonawcy zadania firmy Commercial Networks Service  sp. z o.o. Zielona Góra umowę podpisał Prezes Zarządu Janusz Popiel, ze strony inwestora WOSiR Drzonków Bogusław Sułkowski, Dyrektor Ośrodka. Podpisaniu umowy towarzyszyli Wicemarszałek Województwa Lubuskiego Łukasz Porycki, oraz Dyrektor Departamentu Infrastruktury Społecznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego Mirosław Glaz. Inwestycja jest w całości finansowana z budżetu województwa lubuskiego. Zgodnie z umową zadanie zostanie zrealizowane do 31 maja 2024 r.
 
Zakres prac obejmuje między innymi rozbudowę sali konsumpcyjnej, gruntowną przebudowę zaplecza kuchennego wraz z nowym wyposażeniem technologicznym, oraz budowę zaplecza cateringowego.
Inwestycja obejmuje roboty budowlane polegające na rozbudowie i przebudowie kuchni oraz dostawę i instalację urządzeń oraz wyposażenia kuchni.
W szczególności: rozbudowa sali konsumpcyjnej, przebudowa pomieszczeń zaplecza kuchennego stołówki na parterze oraz powiększeniu zaplecza magazynowego o część pomieszczeń piwnic i przystosowanie ich do funkcji pomieszczeń pomocniczych działalności cateringowej. Zasadniczy układ pomieszczeń pozostaje bez zmian wszystkie pomieszczenia zostaną dostosowanie ich do wymogów sanitarnych i ochrony przeciwpożarowej. Projekt  zawiera również rozmieszczenie urządzeń i wyposażenia.
Sposób użytkowania obiektu się nie zmienia i pozostaje budynkiem zakwaterowania zbiorowego  z częścią gastronomiczną.
 
Po przebudowie sala konsumentów obsłuży 150 osób, w tym 34 miejsca w salce VIP. Przewidziana jest 3-krotna rotacja dzienna. Powierzchnia jadalni 168,74 m, pow. sali VIP 45,3 m2.
 
W poszczególnych etapach zostaną wykonane następujące prace:
- rozbudowa sali konsumpcyjnej o powierzchnię 34,10 m2 wraz z połączeniem jej  z  salą VIP oraz wykonanie schodów ewakuacyjnych i rampy na zapleczu. Sanitariaty zostaną przeniesione na poziom piwnicy,
- przebudowa zaplecza kuchennego na parterze łącznie z wykonaniem  platformy towarowo- osobowej a także wykonanie systemu wentylacji,
- przebudowa pomieszczeń na poziomie piwnic na zaplecze magazynowe i obsługę cateringu.
 
Całkowita  powierzchnia  użytkowa objęta opracowaniem   828,70  m2
- powierzchnia użytkowa na poziomie przyziemia  226,40  m2
- powierzchnia użytkowa na poziomie parteru  602,30  m2
Dostęp dla osób niepełnosprawnych zapewnia istniejąca winda z poziomu terenu.
W obrębie opracowania przewiduje się węzeł sanitarny dostosowany do korzystania przez osoby z niepełnosprawnością.
 
Źródło finansowania: Budżet Woj. Lubuskiego.
« powrót do poprzedniej strony